Tårnby Cup 2016

kopenhagen, denemakern
4 t/m 6 november 2016

 

Via Schiphol naar Kopenhagen gevlogen en met het team van New York Pizza transfer naar ons hotel. Voor Linda was dit haar eerste internationale toernooi en dus een goede voorbereiding op het EK straks in Glasgow.

Het was een dolle boel op de curling club, aangezien veel teams gehoor hadden gegeven aan de oproep om vooral verkleed te gaan. Superhelden, Ghostbusters, bananen en chirurgen wringden zich in de kleine kleedkamers. Wij vonden onszelf al gek genoeg en verkleden overbodig. Onze wedstrijd was om 18.00 uur tegen een Deens herenteam welke we wisten te winnen. Na 75 minuten was het al einde wedstrijd helaas.

Op zaterdag ging de wekker vroeg af voor onze ochtendmatch om 08.00 uur tegen de Deense boefjes en politie. Donders, die meiden waren goed en versloegen ons genadeloos. Na even chillen en een potje Boonanza op de hotelkamer moesten we het om 13.50 uur opnemen tegen team Banana. Ondanks de zeer afleidende knalgele legging van één van de heren, wisten we de wedstrijd met 9-3 te winnen.

9-3 winst op team Banana

’s Avonds waren alle teams welkom voor een zeer uitgebreid buffet. Wij schoven aan bij het grijze-wollen-sokken-team uit Noorwegen. Helaas bleken we op zondag om 08.00 uur alweer te moeten spelen, dus de voetjes gingen na afloop niet heel lang van de vloer.

Zondagochtend dus om 08.00 uur fit en strijdlustig op de baan voor een wedstrijd tegen een gemengd internationaal gezelschap. Spannend tot de laatste steen met kans op 4 punten, maar de steen curlen niet en was het toernooi voor ons ten einde. Erg jammer, want we hadden graag voor een goede klassering gespeeld. Voordeel was dat het nog vroeg was en wij ons in Kopenhagen bevonden. Dus spullen gepakt, Bonnie uitgezwaaid (zij ging terug naar Zweden) en met z’n drieën de stad in. ’s Avonds weer terug naar Nederland na een leerzaam, gezellig en mooi weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *