Vierde plaats bij EK-B Curling 2016

Na een zenuwslopende tie-break tegen Engeland wisten we ons met 8-7 winst te plaatsen bij de laatste vier teams van de B-poule. Ons toernooi werd dus met minimaal 2 wedstrijden verlengd.

Hongarije-Nederland: voor promotie naar de A-poule en finaleplaats

Wat hebben we het de Hongaarse dames moeilijk gemaakt. Tijdens de round Robin walsten ze over ons heen met een 5-huis in het eerste end. Maar niet nu. We speelden geweldig, geconcentreerd en scherp. Hongarije miste veel en wij profiteerden. Echter maakten we het onszelf weer onnodig moeilijk en kregen we een 3-huis tegen in het negende end. Het tiende end moest de beslissing brengen met de hammer in ons voordeel. De laatste steen werd helaas te kort gegooid waardoor Hongarije met 9-8 de winst pakte. Maar wat waren we dicht bij promotie naar de A-poule. Dompertje, maar trots op ons spel en het behaalde niveau.

Estland-Nederland: voor het brons en de Gruyère-kaas

Revenge tegen het sympathieke team uit Estland. Die medailles moesten mee naar Nederland en ook deze wedstrijd was weer reuze spannend. Echter moest er in het tiende end gestolen worden door ons en dat wisten we niet voor elkaar te krijgen. Estland wint met 7-5. De vierde plek was het, de vierde plek bleef het.

 

Maar deze vierde plek kwam zeer versassend voor iedereen, hehalve voor onze coach Martin Sutherland. Hij zag onze kwaliteiten en ook wij geloofden dat we ver zouden kunnen komen. Nèt geen podium, maar 12 leerzame en veelal, als we het thuisfront moesten geloven, zenuwslopende wedstrijden. Via de live-scores werden we gevolgd door familie, vrienden en collega’s.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *