Galadiner EK Curling 2016

Wow, wow en nog eens wow … wat een onbeschrijflijk wonderschone locatie voor de culinaire afsluiting van het EK Curling in Glasgow 2016. The Kelvingrove Art Gallery and Museum. Door de extra gespeelde wedstrijden in de play-offs was een dag sightseeing Glasgow erbij ingeschoten. Gelukkig werd dit in één avond helemaal goedgemaakt.

Na ontvangst met bubbels, flanerend in onze galajurkjes (maat 34, 36, 38 en 40 (net de Daltons)) werden we naar onze tafel begeleid. Heel toepasselijk tafel 4. Het wachten was op ons mannelijke gezelschap uit Polen (v.l.n.r.: Maciej Kolodziej, Krysztof Domin, Bartosz Lobaza, Borys Jasiecki, Damian Cebula), waar wij de tafel mee deelden. En waar heb je het met deze heren over? Precies … mr. Polska! Maar ze kenden hem helaas niet, dus de avond zeer geanimeerd zitten kletsen over het voortreffelijke eten en het curlen in Polen, Nederland en de prestaties op het EK.

Met de Poolse heren aan ons galadiner

Na Linda’s voordracht van haar To sweep or not to sweep gedicht gingen de voetjes even van de vloer voordat de curlers zich verplaatsten naar de binnenstad van Glasgow voor een afterparty tussen de locals. En hoe gaaf is het om te feesten met de kersverse Europees kampioen Niklas Edin, de gouden Russische dames te feliciteren met hun titel en een biertje te drinken met de Schotse skip Eve Muirhead. En verder kan ik melden What happens in Glasgow, stays in Glasgow. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *