Summercup 2017

Van vrijdag 18 t/m zondag 20 augustus was het jaarlijkse Summercup Toernooi in Zoetermeer. Behalve heel erg gezellig is het een goede training voor ons team met 10 uur ijs in drie dagen.

Op vrijdag openden we het bal tegen het Vlaamse nationale herenteam van Karingu. Omdat Bonnie nog op vakantie was viel Kimberly in op haar positie van ‘lead’. Ester speelde voor het eerst in het team mee op haar nieuwe vaste positie van ‘third’. En jeumig wat was het spannend. Uiteindelijk kwam het in het zevende en laatste end aan op de laatste steen van Marianne om in ieder geval één punt te pakken voor gelijkspel, met kans op twee voor de winst. En wat een beauty van een take-out werd het: twee punten erbij voor Team Neeleman en 4-3 winst.

Team Neeleman en Team Karingu

Helaas geen pintjes na afloop, want op zaterdag moest er om 8.30 uur gespeeld worden tegen wederom een Vlaams herenteam, de Brewer Ducks. Ook dit was een spannende wedstrijd, met Mark Neeleman (yep, broer van …) op de positie van ‘lead’. Het eindigde in 6-4 winst voor Team Neeleman.

’s Middags speelden we weer met Kimberly, dit keer tegen de Nederlands/Franse formatie van The Icemen. De beste heren wisten niet wat hun overkwam en kwamen na 7 ends, 17 stenen tegen en 1 steen voor, van het ijs. En dan ga je natuurlijk lachend op de foto … we zien je wel hoor Jaap … en ook tijdens de BBQ was het gezellig met team Iceman.

Team Neeleman en Team Icemen

Zo begonnen we als eerst geplaatste op zondag om 8.30 uur tegen Team van Dorp, het nationaal herenteam. Nog één keer met Kimberly in de basis, Bonnie was in aantocht. Helaas verloren wij 3-7 van de heren, maar genoeg ends gewonnen om een tweede plek te veroveren om ’s middags wederom tegen Jaap, Wouter, Laurens en Carlo te mogen spelen. Met Bonnie! Onze eerste wedstrijd in de nieuwe opstelling met Bonnie, Linda, Ester en Marianne. We verloren en de spanning was helaas ver te zoeken. Gelukkig had het publiek een kraker op baan A, om de derde plek, om de nagels op stuk te bijten.

Kimberly aan het woord
Blij met onze eerste tweede prijs van het seizoen
Marianne en Linda
Team Zotjes en Co.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *