Hamburg Hafen Toernooi 2017

3 t/m 5 november 2017
In nieuwe outfit het ijs op!

Gezellig in Marianne’s Kia op donderdagmiddag richting Hamburg vertrokken. Onderweg muziek voor de warming up gespot op de radio, Ofenbach en Harry Stiles, en bij aankomst aangenaam verrast door ons ultrahippe appartement.

Ultrahip appartement

Op vrijdag om 8.00 uur meteen in onze nieuwe outfit aan de bak tegen Team Belkofer (Duitsland). We hadden moeite met het lezen van het ijs, lengtes en curl en na 7 ends eindigden we met een gelijkspel.

Prachtige hal met 4 sheets.
Ester en Marianne aan de thee

De wedstrijd om 14.00 uur tegen de heren van Team Dream van de Nairn Curling Club (Schotland) begon met Linda op wel hele oldschool curlingschoenen. Tja, haar eigen schoenen lagen nog in dat ultrahippe appartement en dus werd er in paniek in de schoenenkast van de club gedoken. Gelukkig zaten ze geweldig, maar konden ze ons dames niet aan een overwinning helpen. Focus leek ver te zoeken en de mannen profiteerden van elke gemiste kans. Na afloop werd er met de heren gezellig nagepraat.

Schoenen gezocht!

Zaterdag werd de wedstrijd om 12.00 uur tegen Team Ahler uit Hamburg winnend afgesloten. Goed teamwork, communicatie en mooie stenen. De sfeer aan boord van de rondvaartboot zat er ’s avonds goed in. Het buffet was heerlijk, de haven van Hamburg indrukwekkend en het gezelschap zeer vermakelijk. Het Deense herenteam, dat ook uitkomt in de B-divisie op het EK, schoof bij ons aan en dan zit het met een gezellige avond wel gebeiteld. Als er dan ook nog een tafel met Schotten naast je zit is het feest compleet.

Rondvaart door de Hamburg haven

Als 15e door naar de laatste speelronde op zondag om 8.30 uur. Wederom troffen we een team van het Schotse Nairn Curling Club, onder leiding van skip Asher. En wat voor prachtige laatste stenen hij … waanzinnig! Helaas wilde het bij ons niet echt lukken en werd er weer verloren van de Schotten.

Hoeveelste we uiteindelijk zijn geworden weten we niet, wij zijn na de thee en koffie richting Nederland vertrokken met een hoofd vol informatie en een gezellig weekend om op terug te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *