Monday Night League

Maandag 13 november 2017: FINALE, Team NCB Junioren – Team Neeleman : 5-8

Na een middagtraining en teammeeting met coach Kay Montgomery waren wij helemaal klaar voor de grote finale tegen de jonge mannen van Team NCB Junioren. We begonnen lekker met een 3-huis en we hebben deze voorsprong niet meer uit handen gegeven. Goede communicatie, mooie lengtes en goed teamwork leidde tot een 7-5 voorsprong in het laatste end. Zonder hammer en met twee punten voorsprong werd het toch nog even spannend, want zij lagen shot. Maar een prachtige laatste guard van Marianne maakte het onmogelijk voor Tobias om twee stenen te maken.

Team Neeleman groepswinnaar groep A

Maandag 30 oktober 2017, Team Awesomesauce – Team Neeleman : 3-7

De laatste poulewedstrijd was tegen de mannen met de kekke broeken, Awesomesauce. Omdat de lengtes gisteren tijdens de oefenwedstrijd tegen team NCB Junioren te wensen overlieten, waren we er allemaal op gebrand het vandaag beter te doen. We sloegen meteen toe in het eerste end met een steal van 3. Natuurlijk ging niet alles vlekkeloos, maar wat een verschil met gisteren. Tijdens het zevende end gooide Awesomesauce de handdoek in de ring, met een stand was 3-7 na 6 ends.

Panorama

De wedstrijden werden op de voet gevolgd en vastgelegd door een journalist en fotograaf van het maandblad Panorama. We zijn erg benieuwd wat, hoe en wanneer dit zal verschijnen. Onder begeleiding van Marianne en Ester waagde de journalist zich op het ijs voor wat slidings.

Maandag 16 oktober 2017, Team Geonius – Team Neeleman : 5-8

We begonnen zeer succesvol met 3 stenen in het eerste end. We kregen ze echter meteen weer om onze oren in het tweede end. Ondanks dat het niet onze beste wedstrijd was en er diverse foutjes werden gemaakt, lukte het met een kleine voorsprong van 5-6 èn de hammer het laatste end in te gaan. Met één steen shot in het huis en een prachtige laatste steen van Marianne kwam de eindstand op 5-8.

Maandag 2 oktober 2017, Team Teun – Team Neeleman : 4-9

Dat beloofde in ieder geval een gezellige avond te worden tegen de altijd positieve mannen van Team Teun. We begonnen moeizaam en keken na vier ends tegen een 4-2 achterstand aan. Met de hammer in het vijfde end trokken we de score gelijk naar 4-4 en daarna volgden drie steals dankzij goed teamwork, tactiek en mooie stenen. Voorlopig staan we nog steeds ons mannetje in de Monday Night League.

Maandag 18 september 2017, Team NCB Junioren – Team Neeleman : 4-9

Omdat Bonnie verhinderd was speelde de Hongaarse Vera Kalocsai met ons mee op de positie van lead. Er werd dus omgeschakeld naar het Engels en we kwamen als team al snel op gang met een steal in het eerste end. Niet de meest spannende wedstrijd, maar wel met prachtige stenen. Voor ons een mooie gelegenheid om wat verschillende tactieken te proberen. Na afloop bracht Ester de jongens weer veilig terug naar Tilburg. Daar gaan we zeker meer van horen …

Maandag 4 september 2017, Team Senioren – Team Neeleman : 4-5

Na het eerste end was het al duidelijk dat we aan de bak moesten tegen Team Senioren, met de hammer pakten ze het eerste punt. Na een steal in het tweede end konden we de score in het derde end weer gelijk trekken : 2-2. Daarna ging het gelijk op tot 4-4. Om de winst te pakken moest er in het laatste end door ons gestolen worden. Onze steen lag shot, hun steen second shot. Een klein tikje zou Team Senioren de winst opleveren. De laatste steen was echter nèt iets te langzaam, tikte de steen wel door, maar een paar centimeter te kort. Een zinderend einde van een leuke openingswedstrijd. Het resulteerde in een 4-5 eindstand in het voordeel van Team Neeleman.

En nou denk je vast: ‘Wat jammer dat ik daar niet bij was’. Dat vinden wij ook. Kom daarom eens kijken tijdens de MNL. Speeldata voor de tweede helft van het seizoen volgen spoedig. Je bent van harte welkom op de curlingbaan Zoetermeer. Om 20.00 uur begint de practice en aansluitend de wedstrijd (8 ends).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *