EK Curling 2017

Lees hier over onze belevenissen en resultaten op het EK-B in Sankt Gallen, Zwitserland van 18 t/m 25 november 2017.

Vrijdag 17 november

Vandaag stonden de teammeeting en de ice-practice op het programma. Alle spelers van de B-divisie werden door de organisatie hartelijk welkom geheten. Leuk om bekenden van voorgaande jaren weer te zien. Na een korte break en warming up mochten we het ijs op voor de ‘practice’. Op elke sheet heb je dan als team 12 minuten de tijd om stenen te gooien, het ijs te voelen, de sfeer te proeven en de stenen te matchen. De eerste supporters, Thijs en Mieke, kwamen ook al een kijkje nemen. Tja, wat doe je daarna als team? Precies … boodschappen, coaching sessie, koken, eten, app’en en naaien.

Zaterdag 18 november

14.00 uur: Finland – Nederland: 7-3

Goed teamwork, mooie shots en Nederlandse support vanuit de curling-bar maakten het een mooie openingswedstrijd, waarbij de Finse dames te sterk voor ons waren. Bedankt Thijs, Mieke, Edwin, Bert en Gisela voor jullie aanwezigheid. Na de wedstrijd was het oplijnen voor de openingsceremonie in de A-hal en de Zwitsers maakten er een feestje van met een spectaculair optreden van de Black-Outs. Onze Bonnie mocht namens Nederland de vlag dragen en dat deed ze geweldig.

Zondag 19 november

8.00 uur: Nederland – Polen : 11-3

Door de sneeuw om 6.30 uur naar de curlingbaan voor de wedstrijd tegen Polen. Gelukkig waren ook onze supporters daar weer om ons, buiten ons gehoor, aan te moedigen. Prachtige LSD (last stone draw) van Bonnie op het doppie wat ons ondanks de misser van Linda de hammer opleverde. Het eerste end werd een blank, daarna pakten we er 1 en de volgende 4 ends werd er door ons gestolen. In het 6e end maakten we het onszelf onnodig moeilijk en pakten de Poolse dames 3 punten. Na een prachtig laatste steen van Marianne in het achtste end kwamen er weer 3 voor oranje bij en gooide Polen de handdoek in de ring.

Photo: Eakin Howard

16.00 uur: Wit-Rusland – Nederland : 5-10

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden was het een spannende wedstrijd. We begonnen met een ruime voorsprong, maar verloren de concentratie na de ‘fifth-end-break’. Er bleek een speelster ziek bij de tegenstander, dus er kwamen er drie op het ijs terug en dat werkte voor hun heel positief. Daarbij kwam dat de klok niet onze vriend was en er nog 2 minuten opstonden, da’s niet veel. Gelukkig werd de wedstrijd gestopt toen Wit-Rusland niet meer genoeg stenen in het spel had om gelijk te komen.

Maandag 20 november

8.00 uur: Nederland – Letland : 4-11

Tja, wat valt er te zeggen? Ze waren echt een stuk beter dan ons op dit vroege uur en maakten hun shots wel. Wij hadden moeite met het lezen van het ijs en speelden niet op ons scherpst.

Photo: Richard Gray.

16.00 uur : Engeland – Nederland : 6-7

Dat was een spannende en leuke wedstrijd. Ons teruggevochten na een kleine achterstand en daarna gelijk op naar het 10e end. Er moest een extra end gespeeld worden, waarbij wij de hammer hadden. Een prachtige take-out van Ester ruimde veel Engelse stenen op, waardoor Marianne haar laatste steen kon gooien voor het verlossende punt. Yes!

Dinsdag 21 november

12.00 uur : Nederland – Noorwegen : 6-8

Een mooie wedstrijd met kansen voor beide teams. Helaas konden we een steal van Noorwegen in het vijfde end niet meer terugdraaien in ons voordeel. We kwamen terug tot 5-5. Met een score van 6-8 gingen we het laatste end in en moesten 2 punten pakken om er een extra end uit te halen. Helaas lukte dit niet.

Photo: Céline Stucki

20.00 uur : Nederland – Estland : 3-6

We begonnen lekker in deze wedstrijd met twee blanks, mooie hits en pakten 1 punt in het derde end. Daarna ging het om-en-om, echter pakten zij steeds 2 punten met de hammer en wij 1. Hierdoor gingen we met 3 punten achterstand het laatste end in en konden geen score van 3 meer op het bord krijgen.

Woensdag 22 november

12.00 uur : Litouwen – Nederland : 6-5

Een lange wedstrijd van 11 ends, waarbij het gelijk opging. Helaas konden we ons punt in het 11e end niet pakken door een prachtige draw van Litouwen en een nèt niet goed geveegde steen van ons. Het scheelde een halve centimeter. Tijdens de wedstrijd ging er een speelster van Litouwen onderuit in het huis en verplaatste daarbij meerdere stenen. Het kostte aardig wat tijd en discussie om alles weer terug op z’n plek te krijgen. Daarna meteen maar een time-out aangevraagd en op aanraden van coach Kay gegaan voor een dubbele take-out en Marianne maakte het shot fantastisch.

20.00 uur : Spanje – Nederland : 8-4

Na de lange wedstrijd van vanochtend was er weinig tijd voor rust om ons optimaal voor te bereiden op onze laatste Round Robin wedstrijd. Helaas konden we geen vuist maken, ondanks een paar prachtige shots, goede communicatie en de wil om te winnen. Na afloop was het spannend of onze plek in de B-divisie veilig was, maar dankzij onze winst op Polen eerder deze week eindigden we op plek 8. Nummers 9 (Polen) en 10 (Wit-Rusland) vallen terug in de C-divisie en mogen komend voorjaar weer knokken voor een plek in de B.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *