Te gast in Rotterdam

Op maandag 18 december 2017 waren wij van Team Neeleman te gast bij onze vrienden van Curling Club Rotterdam. Een gezellig genootschap van sportieve mannen die op de ‘funbaan’ van Schaatsbaan Rotterdam elke maandagavond een paar uur op het ijs doorbrengen (en net zo veel uur in de bar). Onder zware omstandigheden wordt er curling gespeeld. Er wordt niet gepebbled, dus er moet met brute kracht gegooid worden. Vanuit een houten afzetblok, dat met spikes in het ijs wordt geprikt, worden de meest geweldige slidings gemaakt om het huis aan de andere kant te bereiken. Er wordt 4 tegen 4 stenen gespeeld en de mannen zijn verdeeld in een fanatiek blauw en even fanatiek groen team. Switchen tussen beide teams is uit den boze. En ja, er kan geveegd worden!

Curling Club Rotterdam vs. Team Neeleman

Na een warme ontvangst en introductie van het team heeft Marianne uitgelegd hoe het er echt aan toe gaat tijdens een curling wedstrijd. Niet onder de indruk van deze (soms nieuwe) informatie, vertrokken wij richting strijdtoneel en kregen met moeite de stenen in het huis. Door een ingenieus roulatiesysteem kwamen wij tegen alle mannen te spelen en ging het redelijk gelijk op. Na een prachtige dubbele runback take-out van de heren hielden we het op een gelijkspel. RTV Rijnmond was aanwezig en maakte een sfeerimpressie en interviewde Marianne en Robert-Jan van Leeuwen. Bekijk ‘m hier. Aansluitend werd er tijdens een ‘walking diner’ nog lang nagepraat over onze fantastische sport.

Sponsoring

De leden van de Curling Club Rotterdam zijn inmiddels allemaal ‘vriend’ van Team Neeleman. Curling begon bij hun 5 jaar geleden als grapje, maar ze zijn het serieus leuk gaan vinden. Het nieuws dat wij geen sponsors hebben en nauwelijks worden gesteund door de Nederlandse Curling Bond verbaasde hun en ze besloten ons zelf een handje te helpen. Een geweldige actie die wij enorm waarderen. Reuze bedankt mannen en hopelijk tot gauw op Curlingbaan Zoetermeer … wel met pebbles!

 

Links

Artikel, video en interviews RTV Rijnmond

Schaatsbaan Rotterdam

 

Foto’s: Rob, JanBart en Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *