Linda op RTV Utrecht

TV zoekt professioneel curler voor reportage en belt Linda … tuurlijk wil onze vroege vogel (ahum) om 7.15 uur aanwezig in Nieuwegein … alleen voor curling wordt de wekker zo vroeg gezet in huize Kreijns.

Beachclub Down Under heeft op het terras een kunststof curlingbaan liggen van 2 x 20 meter, inclusief twee sets van vier stenen à 9 kilo. Omdat deze baan de hele maand februari beschikbaar is en curling bijzonder aanwezig is in de media, dankzij het succes van de Nederlandse curlingmannen en het succesvolle De Curlingquiz, werden RTV Utrecht en Radio M erbij gehaald voor een leuke reportage over onze sport.

Samen met Lennart Loopstra van Down Under was Linda om 7.40 uur en 8.40 uur live op Radio M te horen. Er werden vragen beantwoord over curling en er werd een potje gespeeld. Geen hacks, geen bezems, geen ijs … gewoon die steen pakken, slingeren naar achter en loslaten als de arm weer naar voren gaat. Daar kan je best lol aan beleven ondervond ook reporter Robert Jan Booij.

Na de radio meldde RTV Utrecht zich voor een reportage. Linda en Lennart werden geïnterviewd en er werd alle tijd genomen om mooie shots van de stenen, worpen en baan te maken. Het zonnetje brak door en er werd enthousiast gestreden door de twee kemphanen. De ‘golden hammer’ bleek in alle drie de ends cruciaal voor de overwinning en zo eindigde Lennart als winnaar na het winnen van de toss en het spelen van drie ends.

De radio uitzending is tot 12 februari 2018 terug te horen, luister vanaf 41:20 minuten naar het eerste fragment en luister vanaf 40:10 minuten naar het tweede fragment om niets te missen.

Bekijk het UNieuws vanaf 7:00 minuten met ook nog beeld van Curling Club Utrecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *