Team

GESCHIEDENIS

Team Neeleman is in 2011 opgericht door Marianne Neeleman, Kimberly Honders, Bonnie Nilhamn en Lisette Brilman. Na een ruime periode van trainen, clubwedstrijden en nationale toernooien, neemt het team in oktober 2012 in Erzurum (Turkije) deel aan de C-divisie van het Europees Kampioenschap. Daar behalen ze de bronzen medaille.

In 2013 besluit Lisette Brilman vanwege werk te stoppen met curling op topniveau en het team te verlaten. Om dit gat op te vullen wordt Shirley Miog aan het team toegevoegd. Door deze verschuiving van speelsters is besloten om in 2013 niet naar het EK te gaan, maar om in eigen land keihard te trainen.

In 2014 wordt team Neeleman extra versterkt door reservespeelster Pamela Broks. Het EK voor de C-divisie wordt in oktober 2014 georganiseerd door de curlingbaan in Zoetermeer (de thuisbasis van het team). Het team twijfelt dan ook geen moment om deze unieke kans een EK in eigen land te spelen aan te grijpen. Ze winnen op dit EK-C de gouden medaille. Een memorabele prestatie, waarmee ze tevens promoveren naar de B-divisie van het EK. In die B-divisie, die in november 2014 in Champéry (Zwitserland) wordt gespeeld, weten ze zich goed te handhaven en winnen vier van de negen wedstrijden.

Hetzelfde team speelt in november 2015 het EK-B in Esbjerg (Denemarken) en eindigt als achtste van de tien teams. Daarmee stellen zij hun plek in de B-divisie zeker voor het volgende jaar.

In 2016 stoppen Shirley Miog en Pamela Broks met curling op topniveau en verlaten het team. Een nieuw teamlid wordt gevonden bij CC Utrecht, namelijk Linda Kreijns-Hilhorst. Op het EK-B, dat in november 2016 in Glasgow (Schotland) plaatsvindt, presteert het viertal verrassend goed door bij de laatste vier te eindigen en de play-offs te halen. Met promotie naar de A-divisie in zicht lukt het uiteindelijk nèt niet om het podium te halen.

In 2017 stopt Kimberly Honders met curling op topniveau en verlaat het team. Met het inlijven van de ervaren en enthousiaste speelster Ester Romijn is het team weer helemaal klaar voor het nieuwe seizoen!

SPELERS
OUD-SPELERS
  • Lisette Brilman
  • Shirly Miog
  • Pamela Broks
  • Kimberly Honders
COACHES
  • Kay Montgomery
  • Wim Neeleman
  • Mark Neeleman
  • Martin Sutherland